субота, 25 травня 2013 р.

Здоровий сон



Здоровий сон - це застава здоров′я і успіхів в кар’єрі, а його відсутність є вірною гарантією зниження працездатності і виникнення різних захворювань.
Сон - певний фізіологічний стан, потреба в якому виникає у людини регулярно. Цей стан характеризується відносною відсутністю свідомості і активності скелетної мускулатури.
Сон - це значна і важлива частина життя кожної людини. За час сну наш організм повинен відновитися психологічно і фізично, запастися силою і енергією для нового робочого дня.


Для здорового сну потрібний 6-10 годин, а ідеальними вважають 8 годин сну. У кожної людини індивідуальна потреба уві сні, і необхідно визначити оптимальний для себе проміжок часу, за який ви висипаєтеся, і забезпечити умови для здорового, повноцінного сну.




Ознаки здорового сну:

  • людина засинає непомітно для себе, швидко;
  • сон безперервний, відсутні нічні пробудження;
  • тривалість сну не є дуже короткою;
  • сон не є дуже чуйним, глибина сну дозволяє людині не реагувати на зовнішні подразники.




Отже, здоровий сон - це спокійний, глибокий і безперервний процес. Природно для людини, коли він спить, тому що спати хочеться, а не тому, що пора. І також природно, що він прокидається коли виспався, а не тому, що так треба. Але спосіб життя працюючої людини не дозволяє жити по такій схемі. Тому багато хто страждає недосипанієм, розладами сну.
Порушення якості сну або дефіцит його кількості приводять до сонливості в денний час, порушенням пам’яті, труднощам з концентрацією уваги і т.д. Тобто погіршується денний фізіологічний і психічний стан людини, що призводить до зниження його працездатності.
Пам’ятаєте, що уві сні ми проводимо третину життя. Тому важливо піклуватися про цю третину нашого життя і зберігати її природний природний ритм.





Немає коментарів:

Дописати коментар